• DigiHoek & Techblog

    Aarzel niet om tijdens de Covid-19 'lockdown', een kijkje te nemen en gebruik te maken van onze DIGIHOEK  en TECHBLOG ! Hier vind je leuk educatief materiaal over programmeren terug! 

    Above all: Be Cool!

     

  • Welkom bij CoderDojo!

    Bij CoderDojo kunnen meisjes en jongens van 7 t/m 18 jaar leren programmeren. Dit wordt helemaal gratis verzorgd door vrijwilligers! Ben je ouder? Kom dan helpen bij een Dojo of start jouw eigen CoderDojo!

Wil je deelnemen?
Kom bij onze club en leer op een coole manier programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen.
Wil je meehelpen?
Wij zoeken coaches en cooks. Coaches begeleiden de kinderen in hun digitale zoektocht. Cooks zorgen ervoor dat de organisatie, zoals inschrijvingen of logistiek, vlot verloopt. Zin om (zelf) leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten op een videospel, een website of een robot? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken?

Zin om (zelf) leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten op een videospel, een website of een robot? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken?

Bij CoderDojo leer je alles over websites, games, apps en software door het zelf te doen. We verzamelen in clubs of Dojo’s en gaan samen aan het werk.

CoderDojo Belgium organiseert gratis workshops (doe-het-zelf lessen) voor meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar. Een Club of Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. De vrijwilligers zijn de heldinnen en helden van onze clubleden en stimuleren hun fantasie en creativiteit in de wereld van eentjes en nulletjes.

Komende Dojo's

Locatie
Datum

Above all: be cool!

Bij CoderDojo kunnen kinderen van 7 t/m 18 jaar leren programmeren.
Dit wordt helemaal gratis verzorgd door vrijwilligers!

Gratis & voor iedereen

CoderDojo wordt gratis verzorgd door vrijwilligers en is toegankelijk voor iedereen tussen 7 en 18 jaar.

Regelmatig

Alle Dojo’s streven er naar om minimaal één keer per maand open te zijn. In sommige gevallen zelfs vaker!

Bij jou in de buurt

CoderDojo wordt over de hele wereld gehouden, dus ook bij jou in de buurt. Kun je geen Dojo vinden? Start er zelf één!

Leer andere mensen kennen

De sfeer bij CoderDojo is heel open en iedereen is welkom! Zo kun je snel andere mensen leren kennen met dezelfde interesses.

Programmeren

Bij CoderDojo kun je alles leren over programmeren. Denk hierbij aan websites, games, apps of zelfs robots! Je kan bij CoderDojo ook aan de slag met bijvoorbeeld Arduino om zelf apparaten te bouwen.

Creativiteit

Zit je boordevol fantasie en unieke ideeën? Leer bij CoderDojo hoe je jouw creativiteit kan uitdrukken in coole digitale projecten!

Show & tell

Stel na de Dojo je eigen project voor aan je collega-coders en leer van elkaar!

Zit je vast met jouw project?

Ben je zelf met een project bezig en geraak je er even niet aan uit? Kom dan naar een CoderDojo: hier zijn ongetwijfeld mensen die je verder kunnen helpen.

Above all, be cool

De enige regel van CoderDojo. Zo maken we er samen een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring van!

CoderDojo kwam tot stand dankzij:
Deelnemen aan CoderDojo