Naar aanleiding van de door het Ministerie van Volksgezondheid aangekondigde maatregelen, ter bestrijding van de Covid-19-crisis in België, willen we jullie op preventieve wijze informeren over de voorzorgsmaatregelen die in de komende weken binnen de Dojo’s genomen dienen te worden.

Bijeenkomsten en echte menselijke contacten zijn de drijvende kracht achter onze (maandelijkse) activiteiten, maar we hebben ook de verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus in ons land tegen te gaan. Daarom stellen we voor om de aanbevelingen van de Minister van Volksgezondheid te volgen.

Hou de volgende eenvoudige maatregelen binnen jullie Dojo’s voor ogen, om de verspreiding van influenzavirussen, coronavirussen of andere virussen te voorkomen:

• Was je handen regelmatig met water en vloeibare zeep
• Vermijd handen geven of kussen
• Hoest of nies in een papieren zakdoekje en gooi dit onmiddellijk in een gesloten vuilnisbak. Heb je geen zakdoek, hoest of nies dan in de binnenkant van je elleboog
• Blijf thuis als je ziek bent of in contact bent geweest met iemand die ziek was en bespreek klachten met de huisarts
• Vermijd nauw contact met personen die ziek zijn. Probeer een afstand van 1,5 meter te houden
• Raak je gezicht niet aan met je handen

Aangezien onze hoogste prioriteit de veiligheid van onze vrijwilligers, kinderen en hun familie is, raden we iedereen die zich niet veilig genoeg voelt aan om niet naar een Dojo te gaan.

Vrijwilligers, Leads of Coaches, die dit wensen, kunnen hun geplande sessies in de volgende weken natuurlijk ook op eigen initiatief annuleren als preventieve maatregel.

Om het welzijn van onze vrijwilligers, jonge coders en makers en onze samenleving in het algemeen te garanderen, volgen we de evolutie van de epidemie en de voorgestelde maatregelen van het Ministerie van Volksgezondheid op, en passen we onze aanbevelingen hierop aan.

https://www.info-coronavirus.be/nl/

Facebook iconTwitter iconYouTube icon
Deelnemen aan CoderDojo