Welkom enthousiastelingen, CoderDojo is altijd op zoek naar meer vrijwilligers om kinderen en jongeren wegwijs te maken in de wereld van eentjes en nulletjes.

Je kan op twee manieren helpen bij jouw lokale Dojo: als cook of als coach.

Een cook heeft helemaal geen technische kennis nodig, aangezien je zorgt voor de administratieve en logistieke ondersteuning. Dit gaat van de inschrijvingen verzorgen, vragen van ouders beantwoorden, de deelnemers ontvangen bij de start van een Dojo tot het klaarzetten van tafels en stoelen en het verzorgen van de hapjes en drankjes. Cooks zijn de helden/innen van onze coaches en laten de Dojo vlot draaien.

Daarnaast is CoderDojo Belgium voortdurend op zoek naar coaches om onze jongeren te begeleiden tijdens de Dojo. We vragen geen diploma, wel een passie voor ICT, wat didactische vaardigheden en veel zin om jongeren te inspireren en te leren programmeren. Enthousiasme, belangeloze inzet, heel veel interesse en voldoende kennis om te delen, is voor ons veel belangrijker dan je achtergrond.

 

Waarom meehelpen bij CoderDojo?

Mentor worden

Met kinderen aan de slag

Of je nu meehelpt als coach of als cook, we kunnen je verzekeren dat je enorm veel voldoening haalt uit een middag met kinderen werken. De mate van creativiteit, enthousiasme en dankbaarheid die de kinderen laten zien, maakt dat het ook voor vrijwilligers altijd weer een feestje is!

Zelf workshops maken

Heb jij een technologie of onderwerp in gedachten waar nog geen materiaal voor bestaat? Dan heb je alle vrijheid om er zelf een te maken! Stel je voor dat je je technische passie kwijt kan in een workshop en vervolgens ziet dat kinderen er ook écht mee werken!

Omdat we al ons materiaal delen, kunnen andere Dojo’s in het land er gebruik van maken. Jouw bijdrage is in dat geval van onschatbare waarde.

Mentor worden
Ben je enthousiast en wil je meehelpen? Word Vrijwilliger

Persoonlijke ontwikkeling

Een van de mooiste dingen van CoderDojo is dat je dit platform ook kan gebruiken voor je eigen ontwikkeling. Heb je altijd al een keer iets nieuws willen leren, maar hier geen tijd voor gehad of geen praktische mogelijkheden? Dan kun je bij CoderDojo de tijd nemen om jezelf dit aan te leren en deze ontdekkingstocht samen met de kinderen te maken!

Op die manier leer je zelf wat nieuws én leren de kinderen ook wat!

Community events

Als vrijwilliger en trots lid van de community kun je regelmatig deel nemen aan activiteiten door het hele land en soms zelfs daarbuiten. Je leert gelijkgestemden kennen en maakt deel uit van een leuke groep gepassioneerde enthousiastelingen.

We brengen jullie regelmatig samen door conferenties, speciale Dojo's en allerhande events.

Mentor worden

Kijk dus maar al uit naar: de coaches meet-up’s, knowledge sharing events, Coolest Projects, DojoCon, CoderDojo4Girlz,… Meer info over enkele van deze events vind je hier.

Deelnemen aan CoderDojo