Het corona virus dwingt ons allemaal gezellig thuis te blijven. Maar het dwingt ons niet op onze luie krent! Zo mogen we niet alleen nog wandelen en fietsen als we voldoende afstand houden van elkaar maar is er gelukkig ook nog geen verbod om leuke nieuwe dingen te maken of programmeren.

Ook onze CliniMakers werken thuis verder aan hun CliniMaker projecten. Nog even een korte introductie voor wie hen nog niet kent: Onze Clini-makers willen graag de wereld een beetje beter maken: ze maken technologische oplossingen voor alle kinderen en jongeren die hulp kunnen gebruiken. Zo is Mauro volop bezig met zijn Car-K-Star en werkt Wout verder aan zijn VibrateShoe.

 

Wat is de uitdaging?

De CliniMakers willen een draagbaar apparaatje of een telefoon applicatie maken die piept als je te dicht bij iemand in de buurt komt. Op die manier weten we perfect welke afstand we moeten bewaren om corona te verslaan!​

 

 

Cool… ik wil dit maken!

Heel fijn! Codeer, maak, ontwerp, bedenk er op los en deel jullie creaties met de #CliniMaker op sociale media (of mail ze ons even door als je dat niet hebt).​

 

Maar ik heb een ander idee?

Dat is helemaal ok! Werk gerust aan jouw eigen idee, we zijn altijd erg benieuwd naar nieuwe ideetjes en projecten!

 

Ik wil wel, maar ik heb geen materiaal om dat te maken…

Geen probleem, wij zijn er om jou te helpen. Je kan op twee manieren ervoor zorgen dat wij het materiaal voor jou aankopen:

 

Veel codeerplezier!

Facebook iconTwitter iconYouTube icon
Deelnemen aan CoderDojo