Op deze pagina vind je meer informatie over onze CliniCoders en CliniMakers werkingen. Deze speciale projecten van CoderDojo Belgium zijn van de hand van Rudi Maelbrancke & dochters: zij kwamen op het idee om CoderDojo naar een zieke klasgenoot te brengen, door hen met een robot in de hand een bezoekje te brengen in het ziekenhuis. De sociale insteek van deze projecten maakt het zeer mooie en nobele initiatieven die we graag ondersteunen! 

 

CliniCoders

 

Wat we doen

CliniCoders brengt CoderDojo naar langdurig zieke kinderen in ziekenhuizen. Jongeren die zelf lid zijn van CoderDojo brengen één namiddag per maand door met hun leeftijdsgenoten in het ziekenhuis, initiëren hen in het programmeren en maken technologie toegankelijk.

 

Waarom we het doen

Het kind in controle

Welgekomen afleiding

Jongeren voor jongeren

Een langdurige opname valt kinderen zwaar. Er wordt in die periode veel voor hen besloten waardoor ze zich vaak machteloos voelen. Wij geven hen graag een stukje die controle terug! Samen met een Clini-Coach leren we hen hoe ze helemaal zelf een robot kunnen besturen.

Gamen, gsm's en tablets vormen voor langdurig zieke kinderen een welgekomen afleiding. Met onze CliniCoders gaan we echter een stapje verder: hun eigen gsm of tablet gaat aan de kant en ze krijgen van ons een andere tablet én robot in de handen geduwd. Van zelf games spelen, naar zelf games maken dus!

We vinden het erg belangrijk om met jongeren te werken als coach. We merken niet alleen dat jongeren makkelijker leren van elkaar, maar ook dat het erg fijn is om naast al die volwassenen in het ziekenhuis opnieuw met leeftijdsgenootjes in contact te komen.

 

Ik wil graag helpen...

 

  • ... als CoderDojo Ninja 

Ben je een CoderDojo ninja, 10 jaar of ouder en enthousiast om je als CliniCoders in te zetten voor je (langdurig) zieke leeftijdsgenoten?

Heel fijn! Vraag je ouders om ons als de bliksem een mailtje te sturen naar clinicoders@coderdojobelgium.be met jouw naam, geboortedatum, woonplaats en het aantal jaar ervaring dat je hebt bij CoderDojo! Wij bekijken dan of en waar er een plaats vrij is en of dat bij jou in de buurt is. 

Opgelet: Het aantal CliniCoder plaatsen is beperkt. Onze CliniCoders zijn vandaag actief in het UZ in Gent. Daarnaast zijn we ook in opstart in Aalst en doen we ons best om ook andere ziekenhuizen te overtuigen om een CliniCoder werking op te starten! We kunnen je dus niet garanderen dat je snel als CliniCoder aan de slag kan, maar we houden je naam zeker bij!

 

  • ...als CoderDojo Coach 

Ben je CoderDojo coach en even enthousiast om hieraan mee te helpen?

Ook jouw hulp is zeker welkom! Je mag je aanmelden via ons vrijwilligersformulier. Bij de vraag "Bij welke Dojo wil je aansluiten?" vermeldt je CliniCoders. We nemen vervolgens contact met je op en bekijken hoe we jou het beste kunnen inzetten!

 

  • ...als Sponsor 

Wil je graag als bedrijf jouw steentje bijdragen aan dit mooie project? Dat kan en zouden onze CliniCoders erg fijn vinden! Contacteer ons via info@coderdojobelgium.be om de mogelijkheden samen te bekijken!

 

CliniMakers

 

Dankzij ‘De Warmste Week’ en enkele sympathisanten, kreeg Clinicoders in 2019 een extra boost waardoor de initiatiefnemers hun werking nog verder konden uitbreiden. Zo werd het CliniMakers initiatief in het leven geroepen.

 

Wat we doen

Het project Clinimakers wil jonge makers aanmoedigen om technologische oplossingen te ontwikkelen voor kinderen die ziek zijn of leven met een beperking. Liefst heeft de jonge maker contact met een kind dat aan de ziekte of beperking lijdt waarvoor hij of zij de oplossing bedenkt zodat hij/zij ook dat kind in de ontwikkeling kan betrekken en het zieke kind of het kind met een beperking mee kan leren over coderen en er plezier kan aan beleven.

 

Hoe kan je dat doen?

  • je schrijft je in via onderstaand formulier
  • maandelijks beoordelen wij de projecten en keuren ze goed
  • als je project goedgekeurd wordt, dan bestellen en betalen wij het materiaal dat je nodig hebt om je oplossing uit te werken
  • je krijgt de kans om je oplossing voor te stellen op ons jaarlijks Coolest Projects evenement en misschien sleep je wel een leuke prijs in de wacht
  • mocht je je oplossing willen commercialiseren, dan proberen wij je daarbij te helpen door ons netwerk voor je open te stellen

Nog geen antwoord op al de vragen hieronder maar wel interesse om CliniMaker te worden? Stuur dan gerust een mailtje naar  info@coderdojobelgium.be!

(je mag trouwens ook deelnemen als je niet naar onze Dojo’s komt)
(je krijgt later de kans dit nog meer te detailleren)
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Deelnemen aan CoderDojo